Recept chocoladepasta met kastanjes

Deze heerlijke romige chocoladepasta met kastanjes en echte pure chocolade maak je in een handomdraai. Let wel op! Deze chocoladepasta bevat geen toevoegingen en is daardoor wel minder langer houdbaar. 

Ingrediënten

  • 200  gram pure chocolade ( 72% ) 
  • 175 à 200ml gecondenseerde melk, uit blik
  • 75 gram roomboter
  • 150 gram ongezoete kastanjepuree
  1. Hak de chocolade in grove stukken en doe deze samen met de boter in een schaal en laat het rustig smelten. ( Best op wijze au bain-marie ) Roer af en toe om.
  2. Roer de 175 gram van de gecondenseerde melk en de kastanjepuree door de chocolade totdat alles goed is opgenomen.
  3. Haal de schaal van het vuur. Wanneer je de chocoladepasta nog iets dunner en / of zoeter wilt, kun je nog een klein beetje van de melk toevoegen. 
  4. Schenk de chocoladepasta in een goed schoongemaakte pot en laat het deksel afkoelen.
  5. Bewaar de chocoladepasta met deksel en bewaar deze in je voorraadkast ( en dus niet in de koelkast).
  6. Smakelijk!!!

Kastanjepuree kun je kopen in een blikje in de supermarkt, óf je maakt het zelf van verse kastanjes!

Bereiding

  1. Snij met een scherp mes in elke kastanje een kruisje. Doe ze 5 minuten in een pan met kokend water en haal ze eruit met een schuimspaan. Laat ze een beetje, maar niet volledig, afkoelen. Pel de kastanjes en verwijder ook het vliesje.
  2. Doe ze opnieuw in een pan met de melk en laat de kastanjes gaar koken. Giet door een zeef en bewaar de melk.
  3. Mix de gare kastanjes fijn met een staafmixer of in een blender. Roer er zoveel van de warme melk bij als nodig is om een smeuïge puree te maken. Lekker als bijgerecht bij wild, of als basis voor een kastanje dessert.

 

Afbeelding
Kastanjes